METODOLOGIE

MH Guide® – soluție extrem de eficientă pentru adnotări, markeri și multe altele


LABORATOR

Cercetare
Profilarea clinică ca standard în tratamentul personalizat al cancerului -
o provocare pentru medicina


 

Pacientul ia decizia de a se supune studiului singur.

INDICATII


Informațiile conținute în raportul MH Guide® pot fi solicitate (luate în considerare) de către un medic oncolog pentru a sprijini luarea deciziilor clinice în determinarea strategiilor și tacticii unui tratament potențial eficient și sigur

Alegerea țintită a tratamentului personalizat al tumorilor maligne solide din orice locație.

Confirmarea terapiei planificate în contextul profilului genomic al tumorii.

Identificarea unor abordări suplimentare pentru tratamentul formelor rare sau avansate de cancer

Prezicerea și evaluarea toxicității, a efectelor secundare, a siguranței medicamentelor anticanceroase.

Informații despre studiile clinice ale medicamentelor legate de boală

COLECTAREA ȘI TRANSPORTAREA MATERIALULUI BIOLOGIC


Pentru a fi testat, e necesar ca pacientul să meargă la o instituție medicală, care are încheiat un acord special cu compania ONCOGENE®.

Pacientul trebuie să prezinte o probă tumorală în parafină, prelevată anterior prin biopsie sau chirurgical și să fie recoltat sânge venos. Instituțiile medicale, în cadrul cărora pacienții pot prezenta materialul biologic, sunt enumerate pe pagina oficială aici

ACORD INFORMAT, CONTRACT, ACHITAREA

Înainte de livrarea materialului biologic pentru cercetarea genetică pacientul își dă consimțământul, care este parte integră a acordului cu ONCOGENE®.

Achitarea poate fi efectuată în diferite moduri (transfer bancar sau bani cash).

PROFILAREA GENOMICĂ


Profilarea genomului probelor tumorale și probelor de sânge a pacienților este perfectată de către laboratorul genetic, ce posedă toate tipurile de certificate și acreditări internaționale și specializate (CLIA, CAP, US LLC NPI, ISO 15189, GMP, GLP, Illumina Certification).

Procesul profilării genomului include isolarea ADN-ului din proba tumorală și sângele pacientului (control), și secvențierea întregului exom (>20 000 gene) (Whole Exome Next Generation Sequencing).

Secvențierea este perfectată prin intermediul echipamentului și reagenților certificați Illumina în corespundere cu cerințele dezvoltatorului de software MHGuide® (în particular, cu puterea de includere a cel puțin 200).

ANALIZA PROFILULUI GENOMIC


Datele genomului pacientului ca fișier de date FASTQ sunt încărcate prin acces securizat în MH Guide® – software-ul proprietar, destinat pentru analiza bioinformatică și interpretarea profilului genomic a tumorilor solide maligne..
MH Guide® este asociat cu Dataome® – cea mai mare platformă de tehnologie cloud la nivel mondial (proprietary knowledge base), destinată pentru colectarea, procesarea, integrarea și analiza datelor medicale mondiale structurate și nestructurate, biologice și farmacologice de cea mai înaltă calitate, volum, diversitate, inovație, relevanță, siguranță și utilitate în timp real. Platforma Dataome® reflectă starea actuală a celei mai accesibile la nivel mondial baze de date, cunoștințe biomedicale a mai mult de 6 000 000 cazuri patologice. Baza de date Dataome® conține date biomedicale din 26 milioane publicații medicale și științifice, de asemenea date 273 000 interacțiuni medicamentoase, 7 000 biomarkeri sau eficiența și siguranța produselor medicamentoase, 85 000 variante gene, 56 000 medicamente, 126 000 studii clinice, 270 000 interacțiuni proteice, informații farmacovigilență a medicamentelor a mai mult de 9 milioane pacienți și altele.

DATAOME®

RAPORTUL MEDICAL

Datele genomului pacientului se compară cu cele mai recent publicate, demonstrate și revizuite date biomedicale a platformei Dataome®, ca rezultat este gene- rat un raport interactiv, conținutul căruia este verificat și validat de către specialiști în patologia moleculară și medici oncologi cu experiență în domeniul medicinei de precizie. Medicul certificat este un specialist medical responsabil conform legislației germane în diagnostic genetic (GenDG).


Raportul medical MH Guide® cuprinde:

4
Medicamente cu efecte adverse posibile datorită analizei markerilor farmacogenetici.
5
Alte informații relevante din baze de date externe: COSMIC (Catalogue of Somatic Mutations in Cancer); dbSNP (Single Nucleotide Polymorphism Database); NCCN (National Comprehensive Cancer Network); Drug Label Information.

STRATEGIA INDIVIDUALĂ DE TRATAMENT


Pacientul transmite raportul MH Guide® medicului oncolog curant ca suport în luarea deciziei la definirea strategiei tratamentului potențial eficient și sigur. Raportul poate fi extins și completat de experiența sa proprie ca medic oncolog.
MH Guide este înregistrat în Europa ca dispozitiv medical (IVD) pentru analiza tumorală și a altor opțiuni. Aceasta denotă existența unui control strict asupra datelor și corespunderea cerințelor legislației germane.
Informațiile personale nu vor fi partajate. Doar medicul curant și medicul certificat au acces la datele personale ale pacienților. Molecular Health operează numai cu date anonime; avem nevoie doar de gen, vârstă și etnie. Informațiile personale nu sunt partajate sau stocate de Molecular Health.