INFORMAȚIE PENTRU PACIENȚI

Cancerul este una din cauzele majore de morbiditate și mortalitate pe plan mondial.


Povara mare prin cancer poate fi redusă prin depistarea precoce a cancerului și managementul pacienților cu cancer. Multe cancere au o șansă mare de vindecare dacă sunt diagnosticate din timp și sunt tratate corespunzător.

INDICAȚII


Fiecare pacient este unic, fiecare caz de cancer este unic – corespunzător și tratamentul e necesar să fie unic. Ghidurile medicale în tratamentul cancerului recomandă o analiză a celulelor tumorale la debutul cancerului pentru a stabili variațiile genetice, care indică cel mai optim tratament pentru combaterea cancerului.

Alegerea țintită a tratamentului personalizat în tumorile maligne solide din orice locație.

Confirmarea terapiei planificate în contextul profilului genomic al tumorii.

Identificarea unor abordări suplimentare pentru tratamentul formelor rare sau avansate de cancer

Prezicerea și evaluarea toxicității, a efectelor secundare, a siguranței medicamentelor anticanceroase.

Informații despre studiile clinice ale medicamentelor legate de boală

DIAGNOSTICA CANCERULUI


Profilul molecular al tumorii


Proba tumorală este prelevată prin biopsie sau rezecție și ADN-ul tumoral este secvențiat într-un laborator specializat NGS (secvențiere de noua generație), folosind un test specific (kit de testare) pentru a verifica o listă definită de gene. Deoarece numărul de gene, cunoscute a avea o influență asupra medicației este în creștere, Vă recomandăm un test al exomului complet (WES), ce cuprinde aproximativ 20.000,00 gene. Există alte teste non-NGS (de exemplu expresia genelor), care ar putea fi adăugate la studiul tumorii, de exemplu, pentru a lua o decizie referitor la imunoterapie.

IMPORTANT

Pentru a selecta cea mai bună opțiune cum ar fi chimioterapia, medicamente targetate, sau imunoterapia, ADN-ul celulelor tumorale trebuie să fie analizat utilizând secvențierea de noua generație și MH Guide.

Odată cu detecția și interpretarea variațiilor genetice relevante bolii, poate fi selectată cea mai bună combinație pentru tratament.

ANALIZA INFORMAȚIEI


Datele brute obținute în rezultatul secvențierii sunt folosite pentru detecția variațiilor și sunt analizate și comparate cu cele mai recente date medicale, stocate în baza de date MH Guide - biomedicale, substanțe medicamentoase, și fenotipuri:

800 milioane variații

4600 fenotipuri

5000 variante clinice oncologice

300 medicamente anticancer

mai mult de 20,000.00 studii clinice


Datele genomului pacientului ca fișier de date FASTQ sunt încărcate prin acces securizat în MH Guide® – software-ul proprietar, destinat pentru analiza bioinformatică și interpretarea profilului genomic a tumorilor solide maligne.
MH Guide® este asociat cu Dataome® – cea mai mare platformă de tehnologie cloud la nivel mondial (proprietary knowledge base), destinată pentru colectarea, procesarea, integrarea și analiza datelor medicale mondiale structurate și nestructurate, biologice și farmacologice de cea mai înaltă calitate, volum, diversitate, inovație, relevanță, siguranță și utilitate în timp real. Platforma Dataome® reflectă starea actuală a celei mai accesibile la nivel mondial baze de date, cunoștințe biomedicale a mai mult de 6 000 000 cazuri patologice. Baza de date Dataome® conține date biomedicale din 26 milioane publicații medicale și științifice, de asemenea date 273 000 interacțiuni medicamentoase, 7 000 biomarkeri sau eficiența și siguranța produselor medicamentoase, 85 000 variante gene, 56 000 medicamente, 126 000 studii clinice, 270 000 interacțiuni proteice, informații farmacovigilență a medicamentelor a mai mult de 9 milioane pacienți și altele.

DATAOME®

RAPORTUL MEDICAL

Datele genomului pacientului se compară cu cele mai recent publicate, demonstrate și revizuite date biomedicale a platformei Dataome®, ca rezultat este generat un raport interactiv, conținutul căruia este verificat și validat de către specialiști în patologia moleculară și medici oncologi cu experiență în domeniul medicinei de precizie. Medicul certificat este un specialist medical responsabil conform legislației germane în diagnostic genetic (GenDG).


Raportul medical MH Guide® cuprinde:


REZULTATUL ANALIZEI


În rezultatul analzei prin intermediul MH Guide se emite un Raport Medical, semnat de către un medic oncolog certificat-MH Guide. Acest Raport servește ca bază pentru un plan de medicație personalizat, inclusiv o listă de studii clinice relevante, sau predispoziția ereditară la bolile oncologice